15.05.2009 Фольк-гурт "run" в кафе "Філін"

15.05.2009 Фольк-гурт "run" в кафе "Філін" - 15-05-2009-Folk-gurt-run-v-kafe-Fln_1

Київський фольк-гурт Run („Рун” — з ірландської: таємниця; в зверненні “a run" — коханий, кохана) досліджує та виконує традиційну музику ірландців, шотландців та інших народів кельтського походження, заcнований у 2001 році. Характерна особливість гурту – це прагнення до вивчення та відтворення автентичної манери виконання з використанням традиційних, рідкісних в Україні музичних інструментів.

Зокрема, в „арсеналі” гурту, окрім космополітичних скрипки, гітари та мандоліни, є галісійські волинки-гайти, тін-вісли (ірландські „сопілки”), ірландська поперечна флейта, бузукі, боурuн (ірландський барабан) та специфічний діатонічний ірландський кнопковий аккордеон). Музиканти гурту мають досвід подорожей за кордон, зустрічей з ірландськими музикантами та участі в майстер-класах з гри на традиційних інструментах.

Регулярно даючи концерти у своєму рідному місті Києві, Гурт “Рун” також відомий своїми виступами у концертних залах та на клубних сценах багатьох міст України, Росії, Білорусі. Окрім сольних концертів, протягом всього свого терміну існування гурт “Рун” брав участь у численних музичних та музично-історичних фестивалях та культурно-мистецьких акціях України та зарубіжжя.

Оскільки учасники "Рун" мають різний творчий "бекграунд" та різнобічні музичні вподобання, інколи музиканти дозволяють собі відходити від автентичних стандартів та "гратися" з поєднанням різних музичних стилів. Саме таку програму можна буде почути 15 травня в арт-кафе "Філін" на бульварі Дружби Народів 30а. На цей раз "Рун" вирішив прикрасити своє звучання несподіваним тембром фортепіано та включити в програму кілька сольних номерів — фортепіанних фолк-джазових обробок ірландських мелодій від Сергія Каденка.

Початок концерту о 20.00. Вхід 30 грн

Оставьте первый комментарий

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован.


*


Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.