Ризики споживчих кредитів в банках

творожная запеканка

Найпоширеніший тип кредитування — це споживчі кредити в банках. Дійсно, ці установи саме для того і призначені, щоб зберігати депозити і видавати гроші, і вони ж володіють найбільшим запасом коштів і найширшими можливостями для здійснення кредитування. У цих структур найбільше можливостей для того, щоб видати як великий кредит, так і для того, щоб забезпечити, наприклад, постійну доступність грошей через кредитні картки або кредитні лінії для юридичних осіб. Однак щоб взаємодіяти з банком без особливих проблем, потрібно багато чого знати про те, як проводиться кредитування і що воно може дати.

Основні ризики при банківському кредитування для кліента

  1. При оформленні кредитного договору сучасні банки практично нічого вже не приховують, однак, більшість користувачів кредиту не читають свої договори або не цікавляться ними повністю. А це важливо, тому що в договорі обумовлено багато важливих деталей, наприклад, специфічний метод накопичення відсотків – на тіло кредиту, або з уже накопиченими відсотками. Також дуже важливий момент нарахування штрафів-тому що, так чи інакше, хоча б пару раз людина обов’язково терміни оплати пропустить. Як правило, банки накладають помітні штрафи при пропуску платежів (деякі в 25 – 30% від суми щомісячного платежу, а потім – навіть ще більше). Крім того, умови накладення штрафів можуть бути прописані в документах самого банку, і в договорі на них дається тільки посилання, а величина штрафу і умови його накладення не вказується. Ніхто не звертає на це уваги. Перша проблема — заплутаність і складність правильно складених кредитних договорів, їх необхідно уважно і ретельно читати.
  1. Другий важливий момент — це те, що банки можуть дуже жорстко діяти по відношенню до клієнта. Зокрема, при тривалій невиплаті заборгованості, особливо великого розміру, коли накопичуються платежі, як правило, за 72 дні і більше, банк може самостійно почати процедуру примусового вилучення платежу. В результаті позичальник може позбутися нерухомого майна, автомобіля, важливого рухомого майна, яке банк матиме право описати.
  1. Найважливіша складність спілкування з банками в разі порушень полягає в тому, що це великі корпоративні структури, які живуть за своїми внутрішніми законами, які діють, як самостійний механізм. У банку неможливо ні з ким «домовитися», когось «умовити» і т.п. процедури будуть послідовно відпрацьовуватися, незалежно від окремих людей, що для позичальника, який потрапив у складну ситуацію.

Джерело: https://creditfaq.com.ua/

Оставьте первый комментарий

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован.


*


Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.