Ідеї для бізнесу: відкриваєм кейтерингову компанію

Сфера послуг в Україні розвинута не просто слабо, а дуже слабо. Причини можна шукати в радянському минулому, в консерватизмі громадян, які, наприклад, замість користування кейтеринговими послугами – доставки їжі прямо в офіс – вперто таскають з дому зараня заготовлені картопельку-курочку-салатік, але факт залишається фактом: послуги в глибокому загоні.

Але, як відомо, труднощі відкривають можливості: якщо ринок слабо розвинутий, то на нього легко зайти і досягти якихось певних успіхів.

Процес кейтерінгу

В чому полягає власне бізнес, яка в ньому ідея? Все просто:

  1. Ви готуєте поживну і доступну їжу, яку легко транспортувати;
  2. Розміщаєте оголошення про доставку їжі;
  3. Приймаєте замовлення;
  4. Доставляєте і отримуєте кошти.

Треба відразу наголосити, що під терміном “кейтеринг” зазвичай розуміють два вида діяльності: доставку їжі в спеціальних одноразових контейнерах-кейтах (від чого, власне, і пішла назва цього бізнесу) – це ми і розглядаємо в цій статті – і виїзне обслуговування, наприклад, весілля, корпоративу, ювілею і т.п. Одне може цілком суміщатись з іншим, але зараз ми саме про класичний кейтеринг доставки за замовленням.

Тільки піца?

Безумовно, піца – ідеальний для кейтерингу продукт: швидко готується, легко транспортується, широко відома і багатьма улюблена. Але тут як раз ринок досить насичений, і “прорватись” навіть у невеликому містечку досить складно. До того ж, навіть фанати піци навряд чи будуть раді їсти її кожен день, без варіантів і вибору тільки між піцею і піцею.

Тому треба розглянути інші страви – не обов`язково занадто широкий асортимент – наприклад, вистачить, особливо для початку, приблизно 10-15 страв.

По-перше, це спростить процес приготування, по-друге, така кількість – це повтор страви для клієнта десь раз на два тижні, що цілком припустимо.

Гарно для цього підходять:

  • риба в клярі;
  • котлети;
  • шніцелі по-віденські;
  • вареники;
  • буженіна;
  • ковбаски і сосиски.

Такі страви легко діляться на точні порції – а, на відміну від ресторану, ви не зможете виставляти рахунок в грамах – клієнт замовляє певний об`єм і очікує отримати саме його.

Те ж правило стосується гарнірів.

А також не забуваємо про вегетаріанські і пісні страви.

Що ще? Кухня, транспорт, кейт, реклама

Це, безумовно, місце для приготування їжі – охайне і гігієнічне. Ваша репутація – ваш капітал.

Одноразові кейти з фольги – дуже зручний і при цьому дуже дешевий варіант. Вони добре тримають тепло, і їжа в них не проливається і не просипається, вони майже герметично запаковуються. Для супів існують спеціальні кейти, а також є контейнери з декількома відділеннями – в таких зручно доставляти цілий комплекс: м`ясне, гарнір і салат.

Оскільки попервах замовленнь у вас буде небагато – то цілком можна обійтись звичайним легковим автомобілем, транспортуючі вже упаковані кейти, наприклад, в звичайних пластикових ящиках.

Реклама – це ваші замовлення. Доки ви напрацюєте постійну клієнтуру, треба буде досить серйозно вкладатись в просування своїх кейтерингових послуг, щоби про вас почули.

Але в цілому, при досить невисокому стартовому капіталі – кейтеринг може стати досить прибутковим і цікавим бізнесом. Щасти!

По матеріалам fiestaclub.com.ua»

Оставьте первый комментарий

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован.


*


Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.