Чи потрібно ходити до масажиста, якщо зі здоров’ям все гаразд?

Як сказав один відомий чоловік: «Здорових людей немає». Але в даному випадку така цитата підходить наполовину. Так як існує мінімум два напрямки масажу: лікувальний і оздоровчо-профілактичний. Перший масаж виконується під наглядом лікаря або безпосередньо масажиста-лікаря для позбавлення від будь-якої недуги або прискорення відновлення після (наприклад) травми. У другому випадку масаж виконується для оздоровчо-профілактичних процедур:

  • Підвищення загального тонусу на фоні позбавлення від емоційної напруги
  • Нормалізація роботи потових залоз, а також зняття ороговілих шару дерми (простіше кажучи, шкіра «дихає», що в свою чергу усуває неприємний запах від тіла)
  • Позбавлення від скутості м’язів і виведення рідини/молочної кислоти, що накопилася

Зрозуміло, оздоровчих ефектів у звичайного нелікарняного масажу більш ніж достатньо, так як самих видів масажів не менше сотні, і кожен призначений для якоїсь мети. Так, антицелюлітний зменшує об’єм області тіла, що масажується. Спортивний в свою чергу сприяє підвищенню тонусу м’язів. Це позитивно позначається на результатах атлета. Прикладів можна наводити тисячі. Але чи варто ходити на масаж звичайній людині?

Давайте розберемо як приклад офісного працівника, який цілодобово сидить на одному місці. Що відбувається з його тілом, коли він довго перебуває в одному приміщенні і постійно сидить:

Гіпоксія – кисневе голодування, яке згодом знижує лужність організму, а, як відомо, нормальна лужність тіла людини дорівнює 7.43 рН, якщо знизити її всього на 0.15 рН, то ризик захворювання пухлинними хворобами зростає на 60%. 7.1 рН – це смерть. Не слід бути хіміком, щоб розуміти, що знижена лужність – це погано.

Обвислий кишечник або, як його називають, «животик». Прийнято вважати, що так званий живіт – це надлишки жирових відкладень через неправильне харчування. В реальності ж розтягується кишка, яка через постійний сидячий спосіб життя опускається вниз під напором неперетравленої їжі (гниючої їжі). Так, стінки кишечнику очищаються раз в три дні, але поживні речовини організму потрібні кожну годину! В результаті через забитість кишок в організмі настає дефіцит поживних речовин, і тіло просить ще їжі – замкнутий круг. Звідси і ожиріння і купа інших хвороб.

Таких прикладів можна наводити тисячі. Важливо розуміти, що звичайний масаж не усуне наслідки, він позбавить від першопричини. Зрозуміло, має значення досвід масажиста і його кваліфікація.

Джерело: http://www.sq.com.ua/rus/news/novosti_partnerov/31.05.2017/est_li_v_kieve_professionalnye_massazhisty

Оставьте первый комментарий

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован.


*


Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.