Перегляд ІР-камер через інтернет

Як відомо, камери IP-відеоспостереження створені на основі комп’ютерів, тому вони володіють можливостями недоступними для аналогових камер. Для отримання доступу до IP-камери в реальному часі, досить ввести її IP-адресу в інтернет браузері (наприклад Internet Explorer, Mozilla Firefox, Chrome), натиснути клавішу «Enter» і після введення логіна і пароля ви зможете переглядати, записувати відео і аудіо, а також налаштовувати IP-камеру. Можна отримати віддалений доступ до камери з мобільного телефону через спеціальні програми-клієнти.

    Таким чином, для роботи IP-камери не потрібно залишати ввімкненим комп’ютер чи реєстратор (DVR) як у випадку аналогових камер. IP-камера — це міні комп’ютер і за своїми можливостями та якістю зображення в рази перевершує аналогові камери відеоспостереження.
    Оскільки IP-камери використовують такі ж IP-протоколи і канали зв’язку, що і глобальна мережа інтернет, це дає нам можливість переглядати камеру віддалено, майже з будь-яких пристроїв, які мають підключення до інтернету — комп’ютер, планшет, смартфон.

    Є кілька способів, як зробити IP-камеру доступною не тільки для перегляду в локальній мережі, але й через інтернет. Найнадійніший і поширений спосіб, це замовити в інтернет провайдера, до якого підключена камера, послугу «Реальної статичної IP-адреси» і налаштувати на роутері так званий «кидок портів» на вашу камеру.

Перегляд ІР-камер через інтернет - peregljad-ir-kamer-cherez-internet_1

    Процес налаштування для кожної моделі роутера індивідуальний і може здатися з першого погляду складним для новачка, але в інтернеті дуже багато покрокових інструкцій з картинками для всіх поширених моделей роутерів. Вам достатньо ввести в пошуку модель вашого роутера і слово кидок портів. Цей спосіб зручний, тому що ви не залежите від сторонніх сервісів, а отримуєте доступ безпосередньо до IP-камери.

    Ще один спосіб отримання віддаленого доступу, який набирає все більшу популярність, це використання сторонніх сервісів. Деякі з них прописані в камері заводом виробником, наприклад хмарний сервіс P2P який застосовується в камерах IPS (детальніше читайте про технологію P2P). Інші дозволяють підключати камери різних виробників. Однією з переваг такого сервісу є можливість, без особливих зусиль, виведення зображення з IP або веб-камери на сайт, а також підтримка перегляду майже з будь-якого мобільного телефону. Основними недоліками використання сторонніх сервісів є те, що постійно повинен знаходитися включеним комп’ютер із запущеною програмою-сервером, а також відеопотік передається не безпосередньо з камери, а через сервер посередника. Це призводить до затримок у передачі, погіршення якості зображення, зменшення кількості кадрів за секунду. Даний спосіб доцільно застосовувати при перегляді IP-камер через мобільні пристрої, де якість і роздільна здатність не грає ролі при перегляді відео на невеликих екранах телефонів.

    ІР-відеонагляд надає можливість віддаленого доступу до камер та дозволяє нам побудувати територіально розподілені систем відеоспостереження. Можна об’єднати на одному комп’ютері або IP-відеореєстраторові, IP-камери, які знаходяться в різних містах або країнах. Сучасний  високошвидкісний інтернет дозволяє переглядати і записувати віддалені IP-камери з роздільною здатністю відео FullHD (1080p) 25 кадрів/сек і більше.

Оставьте первый комментарий

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован.


*


Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.