27 квітня 2013 о 11-00 на Оболоні вулиця Прирічна 5а

27 квітня (субота) о 11-00 на Оболоні вулиця Прирічна 5а (перетин з Оболонською набережною) відбудеться запуск корисних рослиноїдних риб — білого амура та білого товстолобика в Дніпро. Кожен бажаючий може приєднатися та запустити свою рибу в основну ріку країни.

27 квітня 2013 о 11-00 на Оболоні вулиця Прирічна 5а - 27-kvitnja-2013-o-11-00-na-oboloni-vulitsja-pririchna-5a_1

Ця акція не просто є проведенням часу біля водойми, а має під собою великий екологічний підтекст. Кожен з нас може помітити як влітку озера, річки та водосховища немов покриваються зеленою плівкою з водоростей. Саме активне «цвітіння води» є однією з основних проблем українських водойм. В результаті цього явища погіршується якість води та відбувається процес поступового замулювання та заболочення водойм.Самий простий та екологічно безпечний спосіб запобігання цій проблемі це зариблення водойм білим товстолобиком та білим амуром. Адже ці рослиноїдні риби зможуть забезпечити біологічне очищення водойм. Так білий товстолобик харчується мікроскопічними водоростями та фітопланктоном, тим самим профільтровує мутну та зелену воду. Білий амур зі свого боку живиться як водною так і наземною рослинністю (наприклад очерет), очищаючи від них водойми та не дає плодитися комарам, чим створює комфортні умови для людей. Саме тому ці види риб є прекрасними біологічними очищувачами водойм. До того ж вони не є конкурентами по кормовій базі і відмінно доповнюють один одного.

Цей проект стартував у 2012 році, коли весною та восени в міські водойми Києва було вселено більше 50 000 дворічних мальків. Цього року організатори випустять у Дніпро ще близько 10 000 підрощених мальків — є всі підстави сподіватися, що цей проект буде довготерміновим.

Запрошуємо вас прийти 27 квітня об 11-00 на вул. Прирічну 5а (перетин з Оболонською набережною біля Свято-Покровського храму) та зробити свій внесок в повернення природі первозданної краси.

Оставьте первый комментарий

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован.


*


Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.