Жінці не дозволили гідно поховати власну матір

У столиці та на її околицях з 20-ти кладовищ діють тільки два – Південне та Північне. Не бажаєте ховати за межами столиці, тоді заходьте в Інтернет і пірнайте в пошуках прийнятнішого варіанту. Тут таких оголошень удосталь.

Телефонна розмова з продавцем місця на цвинтарі: «Там лежит уже два человека, рядом есть с ними пустое место, вы сможете похоронить там, если вы покупаете вот это мое место или у кого-то другого принцип одинаковый. Вообще, стоимость места – стоимость гостины, то есть 30 – это цена, ну это очень мало».

Раніше ця могила коштувала 50 тисяч доларів. Як нерухомість, тільки для мертвих. Це місце поховання передбачалося для родичів. Утім, з адміністрацією проблем не виникне, запевняє продавчиня. Головне, отримати справжнє свідоцтво про смерть.

Віктор Демченко, керівник ГУ ритуальних послуг міста Києва: «Користувач місця поховання — це та особа, яка провела перше поховання в родинну могилу. Тому, передавши документи іншій особі, та особа, яка купила документи, не є користувачем місця поховання».

Між тим, охочих купити могили не меншає. Агент ритуальної служби, який ледве знайшов п’ять хвилин на спілкування з нами, розповідає – готувати небіжчика до смерті теж стало дорожче. Проти минулого року — на 20-ть відсотків.

Агент міської ритуальної служби: «Все зависит от погоды: плохая погода – у людей давление, гипертоники, хорошая – все наоборот, тяжело сказать. И родиться у нас дорого, и умереть не дешево».

Одна річ — заробляти гроші, інша — спекулювати на горі людей. Тетяна Миколаївна з Кременчука мала ховати рідну матір. Проте, за порожню могилу з неї запросили півтори тисячі гривень.

Тетяна Миколаївна, постраждала: «Мы приехали на кладбище, показали место все… Нам сказали, что сейчас это все платно, надо оплачивать все – теперь у кладбища есть хозяин, но бумаг нам никаких не предоставили».

Довелося жінці звернутися до міськвиконкому. Там надали клаптик цвинтарної землі й пояснили – жодних виплат робити не треба. Організували похорон. Коли процесія вже наближалася до кладовища, скорботній доньці сповістили – могила для матері чомусь закопана.

Тетяна Миколаївна, постраждала: «Когда мы подьехали, батюшка запечатывал землю. Подходят наши уже копачи, которые должны были зарывать землю, и говорят, что наша могила забросана».

У такий спосіб робітники цвинтаря пригадали жінці відмову дати хабара і не дозволили гідно поховати рідну матір. Утім, пішов розголос. Правоохоронці порушили кримінальну справу.

Владислав Магда, старший слідчий прокуратури міста Кременчука: «Хабарі отримувалися за те, що виділялись місця більш менш для поховання, а також отримувалися ритуальні послуги, які не входили в тарифи обслуговування».

Юрій Ірхін, психолог: «Если откинуть елемент обыкновеного страха, тоесть мистический елемент, то скорее всего, что люди не бояться. Тем более речь не идет о своей собственой смерти, о загробной жизни современное общество уже не говорит».

Це вже не перший такий випадок у Кременчуці. Нещодавно ГУБОЗівці впіймали на хабарі одного із заступників керівника бюро ритуальних послуг. На його вудку тоді попалися аж п’ятеро громадян. За цією справою слідство майже завершили. Відтепер прокуратура обіцяє жорсткіше боротися з монополістами та хабарниками. //Олена Ткаченко, Віталій Савченко, Олександр Петрушко, НТН.

Оставьте первый комментарий

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован.


*


Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.