Погода не злякала українських шанувальників сноуборду

Погода не злякала українських шанувальників сноуборду - 20080226133330707_1 Складні погодні умови не завадили проведенню в Києві Кубку Європи зі сноубордингу у дисципліні біг-ейр. Участь у змаганнях, які відбулися за підтримки мобільного оператора МТС-Україна, взяли 23 спортсмени з 7 країн Європи. Не зважаючи шквальні пориви вітру та дощ, якими відзначилося в Україні 23-тє лютого, у Національному виставковому центрі зібрався натовп прихильників такого екстремального виду спорту як сноуборд.

Судді оцінювали спортсменів за якістю виконання акробатичних трюків та за чистотою приземлення (складність, амплітудність, техніка). За результатами змагань, перше місце у змаганнях посів австрієць Хуберт Філл (Hubert Fill), який набрав 245 балів. На другому місці опинився — італієць Алесандро Бенуссі, Дмитро Рєпніков та Микола Біланін. Призовий фонд змагань склав 12 тис. доларів США та був поділений на 6 місць.

З українських спортсменів відзначився тільки Олександр Силенко, який набрав 10,8 балів, що врешті не дозволило йому потрапити у трійку лідерів. Залишається сподіватися, що на наступному етапі змагань, вітчизняним сноубордистам вдасться досягти кращого результату.

Переможців нагородили одразу ж по завершенні змагань. У своєму привітальному слові віце-президент Федерації лижного спорту України Володимир Малєжик привітав усіх учасників та глядачів, а також висловив побажання, щоб Кубок Європи зі сноуборду, ініційований мобільним оператором МТС-Україна, проходив у Києві регулярно.

Змагання проходили під егідою Міжнародної федерації лижного спорту FIS, Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Федерації лижного спорту України, Київської міської державної адміністрації, Головного управління з питань фізичної культури та спорту м. Києва. Організатором змагань виступила компанія UXG. Ведучим шоу був Олексій Сафін, а те, що відбувалося на 30-метровому сніговому трампліні коментував Юрій Гаврилов. Учасників та глядачів шоу підбадьорювали танцювальні ритми популярних ді-джеїв. За традицією свято завершилося яскравим феєрверком.

Як генеральний спонсор змагань, компанія МТС-Україна не змогла залишитись осторонь, і доклала максимум зусиль, щоб цьогорічні змагання за Кубок Європу з біг-ейру стали справжнім сніговим святом для всіх шанувальників сноуборду. Завдяки старанням компанії МТС-Україна, гравці та глядачі шоу змогли відзначити високий організаційний рівень змагань. Найбільший мобільний оператор Східної Європи не вперше допомагає поширювати традиції сноуборду в Україні. Стрімкий розвиток і динамізм є спільними рисами мобільного зв’язку та сноубордингу, тож не дивно, що компанія МТС-Україна поділяє захват тих, для кого швидкість та адреналін стали стилем життя.
Іноземні судді відзначили високий рівень проведення Кубку і рекомендували Міжнародному ФІСУ проведення Етапу Кубку Міра у Києві в наступному році.

Найкращий трюк на думку судів — найчистіший та стильний 900 гр (Front Side S 900) — від Александро Бенуссі.

Сноубординг — наймолодший з видів лижного спорту, що культивується FIS. Якщо у 1998 році сноубординг був уперше представлений у програмі зимових Олімпійських ігор змаганнями з паралельного гіганту, то олімпійська програма Солт-Лейк-Сіті (2002 р.) включала вже два номери: гігант та сноубордкрос. На зимових Олімпійських іграх у Туріні (2006 р.) до медальних розіграшів додались змагання з хаф-пайпу. Жодна з дисциплін лижного спорту досі не мала такого стрімкого олімпійського розвитку, що свідчить про надзвичайний інтерес екстремалів всього світу до цього виду спорту.

Така видовищна дисципліна сноубордингу як біг-ейр — стрибки з трампліну із виконанням акробатичних трюків поступово набирає популярності в Україні та світі. З початку сезону 2007-2008 рр. Кубки світу та Європи проходили у багатьох містах Європи — Роттердамі (Нідерланди), Стокгольмі (Швеція), Софії (Болгарія), Граці (Австрія), Бетмеральпі (Швейцарія). Після Києва аналогічні змагання відбудуться у Санкт-Петербурзі, Москві, Ханти-Мансійську (Росія), Отепя (Естонія), Копаоніку (Сербія), Церматі (Швейцарія) та ін.

www.sfu.org.ua/news/pogoda-ne-zlyakala-ukranskih-shanuvalnikv-snoubordu

Оставьте первый комментарий

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован.


*


Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.