Відкриття Білоцерківського залізничного вокзалу

29 грудня 2007р. о 10.00 у м. Біла Церква відбулося урочисте відкриття залізничного вокзалу після його капітального ремонту. Приведення вокзального комплексу до вимог сучасності, в рамках програми з реконструкції малих та середніх вокзалів, стало можливим завдяки колективу Південно-Західної залізниці на чолі з її керівником Олексієм Кривопішиним та при активній підтримці з боку політичної сили Блок Юлії Тимошенко, яку у Білій Церкві очолює Віктор Росоха. За словами О.Кривопішина: “Вокзали – це обличчя залізниць, і тому всі вони повинні мати європейський вигляд та високий рівень сервісного обслуговування пасажирів”.

Сучасна будівля вокзалу була збудована у 1951році за типовим проектом Дорожньо-виробничої контори Південно-Західної залізниці після того, як попередня будівля була повністю зруйнована за роки Великої Вітчизняної війни. З того часу вокзал ремонтувався лише частково. Однак, після робіт, які продовжувались на протязі трьох місяців, вокзал відкрився своїм відвідувачам у зовсім новому вигляді.

Реконструкцію вокзального комплексу передбачається здійснити в два етапи:
І-й, який щойно завершився включав в себе посилення конструкцій стін, перекриття, реконструкцію покрівлі, зовнішнє та внутрішнє оформлення будівлі вокзалу а також благоустрій привокзальної території. Крім того, були проведені роботи з герметизації вводів та випусків інженерних мереж, ремонту системи водовідведення та приєднання дощової каналізації до інженерних мереж міста, реконструкції берегової та високої острівної пасажирської платформи, зовнішнього електроосвітлення та енергетичних систем, улаштування кас дальнього та приміського сполучення в окремих залах вокзалу, відкрито готель та створено сервісний центр з обслуговування пасажирів. В ході реконструкції виконано заміну 2,5 км колійної решітки, з них проведено модернізацію 1-ої та 2-ої головних колій та капітальний ремонт 6-ї колії. Виконано перевлаштування маршових сходів з пішохідного мосту до пасажирських платформ.

В ході ІІ-го етапу (2008рік), завдяки підтримці фракції БЮТ у Білоцерківській міський раді, силами Південно-Західної залізниці буде проведена реконструкція будівлі приміського вокзалу, всіх службово-технічних споруд станції, а також повністю завершено благоустрій привокзальної площі, яка стане невід’ємною частиною всього вокзального комплексу.

В середньому за добу на вокзалі обслуговуються більше тисячі пасажирів, в тому числі в далекому сполученні – 650 пасажирів, в приміському сполученні – близько 400, а також пільгових категорій громадян понад 600 пасажирів.

Через станцію Біла Церква проходить 8 пар поїздів далекого сполучення, із яких 2 пари поїздів міждержавного сполучення. Щоденно курсує 5 пар поїздів, 2 пари – через день та 1 пара один раз на тиждень.

В приміському сполученні щоденно курсує 5 пар електропоїздів.

В літній період курсує додатково 9 пар поїздів далекого сполучення.

Оставьте первый комментарий

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован.


*


Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.