ВО "Свобода" вимагає не допустити до виборів КПУ

ВО "Свобода" вимагає не допустити до виборів КПУ - 20070815150143716_1 14 серпня 2007 року у Окружному адміністративному суді м. Києва колегією суддів під головуванням судді Олега Бачуна відбулося слухання у понад 30-ти адміністративних позовах громадян України на дії та бездіяльність ЦВК загалом та кожного з 15-ти її членів зокрема.

Нагадуємо, суть позовів полягає в скасуванні постанови ЦВК N70 від 6.08.07 про реєстрацію КПУ на вибори 30 вересня 2007 року на підставі того, що в передвиборній програмі КПУ міститься положення про відновлення смертної кари в Україні, що у відповідності до ст.37 Конституції України тягне за собою заборону комуністичної партії, яка посягає на невід’ємне право людини на життя, захищене ст. 27 Конституції України та Європейською конвенцією прав людини.
У якості третьої сторони на боці відповідача, за рішенням суду, було залучено КПУ.

Представник ЦВК надала від імені усіх 15 його членів заперечення щодо поданих позовів-скарг. У запереченні кожного з 15 членів ЦВК, зокрема і представників "європейських" та "демократичних" "Нашої України" та БЮТ, вказано: "посилання у передвиборчій програмі Комуністичної партії на те, що партія винесе… законопроект щодо відновлення смертної кари… не може свідчити про спрямованість програмних цілей Комуністичної партії України на посягання на права і свободи людини". І ці політичні сили — НУНС та БЮТ -, що делегували до ЦВК юристів зтакими дикими азійськими поглядами декларують свою відданість європейським цінностям?

Водночас представники ЦВК та КПУ особисто визнали, що норма про відновлення смертної кари в Україні офіційно зафіксована у передвиборчій програмі комуністів. Факт же бездіяльності ЦВК та всіх її членів, а також порушення ними вимог виборчого законодавства, не були спростовані у ході судового засідання представниками ЦВК та КПУ.

На жаль, суд не розглянув питання по суті скарг громадян України, обмежившись процедурними та формальними діями. Відповідно, судом було прийнято рішення відхилити вимоги позивачів саме на підставі того, що, на думку суддів, при прийнятті постанови ЦВК №70 саме виборчих прав громадян не було порушено.

Позивачі незадоволені таким рішенням і висловили тверду впевненість у разі потреби дійти до Європейського суду з прав люди. Адже ч.3 ст. 27 Конституції прямо говорить: "Кожен має право захищати своє життя і здоров’я, життя і здоров’я інших людей від протиправних посягань". Тож вони й далі збираються захищати життя українців від посягання КПУ, найпершим кроком буде подання апеляції до Вищого адміністративного суду на рішення Окружного адміністративного суду м. Києва.
Єдина політична сила, яка підтримала позивні вимоги громадян, та їх боротьбу за права людини, на які посягає КПУ, була ВО "Свобода", яка виставила пікет під будівлею суду.

Прес-служба Київської міської організації ВО "Свобода"

Оставьте первый комментарий

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован.


*


Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.