Експерти прогнозують обвал цін на ринку нерухомості Києва

У неофіційних бесідах торговці столичною нерухомістю все частіше говорять про надлишок пропозиції на ринку первинного житла.

"У порівнянні з минулим роком кількість запропонованих квартир значно зросла, а попит практично залишився таким же", — заявив в інтерв’ю Rynok.biz на умовах анонімності представник великого київського агентства нерухомості.

"Серед ріелторів існує негласне правило, що про ціни на житло можна говорити або, що вони підвищуються, або взагалі мовчати. Це створює видимість того, що на ринку існує ажіотаж. Хоча насправді, це вже далеко не так", — сказав він.

У підтвердження своїх слів представник агентства навів приклад наполовину заселених новобудов на Оболоні, Позняках і Новобеличах. "За ту ціну, яку просять за ці квартири можна купити непогане житло у Відні або на худий кінець Будапешті або Варшаві. А людей, які можуть дозволити собі купити житло за такими цінами, практично не залишилося. Ті, хто міг, уже давно все собі купили", — зазначив ріелтор.

Експерт ринку нерухомості великого київського інвестиційного банку, також на умовах анонімності, сказав виданню, що в столиці намітився відтік капіталу з сфери продажу нових квартир у сферу придбання земель у приміській зоні і котеджне будівництво. "Ті перекупники, які раніше партіями скуповували житло в Києві, сьогодні розуміють, що ринок (квартир, — ред.) наблизився до піку. От вони і перенапрявляют фінансові потоки в інше, більш прибуткове русло — заміської землі. Там перспектива заробити набагато вища. І ресурс більший", — сказав він.

Ряд аналітиків, хоч і відмовляється коментувати падіння попиту на житло усе-таки зазначає, що ситуація на ринку Києва нагадує Москву півтора-два роки тому. Сьогодні, за даними російських ЗМІ , у російській столиці відзначається падіння цін на нерухомість. Поки на цінах це не відбилося, однак експерти стверджують, що квартири в Москві сьогодні продаються з великими знижками.

Тому для Києва, який має тенденцію до відставання від Московського ринку не декілька років, розвиток подібного сценарію це скоріше справа часу, стверджують експерти.

ukrop.com/ua/media/116977.html

Оставьте первый комментарий

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован.


*


Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.