2 листопада римо-католики вшановують пам’ять померлих

2 листопада римо-католики вшановують пам'ять померлих - 20061102201502313_1 2 листопада римо-католики вшановують пам’ять померлих. Тисячі людей відвідують могили родичів, запалюють свічки. Втім у деяких країнах світу вже стало традицією влаштовувати цього дня масштабні паради та масові народні гуляння.

У країнах Латинської Америки — масові народні гуляння. Люди не приховують, що дуже люблять це свято. На їхню думку, воно славить життя та вшановує пам’ять мертвих. Родини готують вівтарі зі свічкАми та квітами для померлих родичів. Особливо відзначають цей день діти. Вони перевдягаються у костюми привидів та влаштовують велелюдні паради. Неодмінний атрибут — труна, яку глядачі шоу наповнюють цукерками та фруктами.

Люди: "Цього дня ми вшановуємо усіх святих і приносимо їхню улюблену їжу на цвинтарі. Ми знаємо, що вони полюбляють — це обов’язково багато солодощів."

Мексиканці готуються до свята ретельно. На ринках міст — найпопулярніші частування. Це шоколадні та цукові черепИ, скелети із марципанів, святковий хліб із малюнком кісток. Із настанням темряви родини влаштовують феєрверки. Потім відвідують могили померлих родичів, куди приносять їхні фотографії, свічки, статуетки святих, а також їжу та пляшку текіли.

Люди: "Найголовніша умова — суворе дотримання усіх правил вшанування душ. Так, у різних країнах — це свої традиції та вірування. Втім нас об’єднує одне — якщо зробити усе як слід, мертві віднайдуть вічний спокій."

Вшановують пам’ять померлих і поляки. На цвинтарях в усій країні запалили тисячі свічок. День усіх святих та день вшанування мертвих римо-католики відзначають уже кілька століть. Перше свято запровадив на початку 8 століття Папа Боніфацій четвертий, а друге з’явилося на три століття пізніше.

5tv.com.ua/newsline/139/0/32814/

Оставьте первый комментарий

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован.


*


Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.